SmilingDanmarkSmilingDanmark

Helsingør Pigegarde

Helsingør pigegarde
Helsingør pigegarde

Helsingør Pigegarde marcherer gennem Helsingør city hver fredag i perioden maj til september, og som ”Nissegarden" fra slutningen af november og frem til jul.

Helsingør Pigegarde er ikke blot en pryd for Helsingør, men også en værdig repræsentant for Danmark på mange rejser til stævner og arrangementer i Europa, USA og Japan. Derudover optræder Pigegarden ved ca. 100 arrangementer i Danmark.

Pigegarden består af 120 piger i alderen 8 – 21 år. Pigerne er fordelt i et harmoniorkester samt et tambourkorps. Ved optræden er orkesteret på ca. 32 piger og tambourkorpset på ca. 16 piger. Helsingør Pigegarde er oprettet i 1957 og dermed en af Danmarks ældste.

Helsingør pigegarde
Mød Pigegarden på facebook

Helsingørs Pigegarde er helt unik, og er af stor værdi for promovering af vores by

Helsingør pigegarde

I mange år har der været tradition for at byens forretninger har været med til at donere et beløb til Helsingør Pigegarde ved at købe en sådan Pigegarderondel.

For at blive optaget i pigegarden, skal du bare komme ned i Pigegardens lokaler i Toldkammeret i Helsingør onsdag aften klokken 18.30. Her vil du blive taget godt imod af de andre piger i Garden som med glæde vil fortælle dig om alt det sjove du kan komme til at opleve som pigegarder.

Din far og mor er også meget velkomne til at komme med. Det kan også godt være at de har nogle ting de vil vide lidt mere om. Imens du hygger med de andre piger, så kan din mor og far snakke med Gardens leder fru Bergsaker.

Eventuelle gavebeløb er mere end velkomne, og kan lige som kontingentet overførers direkte til vores bankkonto i Spar Nord, reg.nr. 9056, konto nr. 458-10-29123, Husk at anføre navn og adresse som ”meddelelse til modtager” så vi ved hvem der har betalt.

Helsingør Cityforening

Kontakt Pigegarden

Gardens chef - Sanne Bergsaker
Helsingør Pigegarde
Spicavej 4, 3100 Hornbæk
(+45) 30 28 03 97
info@pigegarden.dk
www.pigegarden.dk

Jul og Nisser i gadebilledet Helsingør NissegardeSe Nissegarden her
Udover søndag d. 2. december, hvor Nissegarden kommer sejlende med Julemanden, kom man opleve de musikalske nisser lørdag d. 8., 15. og 22. december kl. 12 – 13 i Helsingørs gader. Marchen starter i Toldkammergården